top of page

Anna Llenas - A színszörny

Mitől érzem így magam? Bogozd ki az érzelmeidet! 

A színszörny könyv az érzelmekről gyerekeknek pedagógiai útmutatóval

 

Miért fontos, hogy tanuljunk az érzelmekről?

 

Mind az iskolarendszeren belüli tanulás, mind pedig az életük során felmerülő különböző helyzetek kezelése szempontjából kulcsfontosságú minél korábban megtanítani a gyermekeket arra, hogy kezeljék és különböző kontextusokban használják saját érzelmeiket. Az érzelmekről tanulni azért is nélkülözhetetlen, mert ez a tudás később hozzájárul a személyes és társadalmi jól-léthez is.

A rendszerbe foglalt érzelmi nevelési programok pedig pozitív hatással vannak a tanulók általános fejlődésére; csökkentik a fegyelmezettségi problémákat és motiváltabbá teszik a gyermekeket a tanulásra, növelik a tanulmányi teljesítményt, pozitívabb hozzáállást hoznak elő és javítják a személyes kapcsolataikat is.

 

Fundación Botín Report (2008): Social and Emotional Education. An International Analysis. [Szociális és érzelmi nevelés. Nemzetközi elemzés] Santander: Fundación Marcelino Botín.

Miért pont A színszörny?

 

Anna Llenas könyve, A színszörny azért vált alapvető forrássá ebben, mert könnyedén és hatékonyan magyarázza el a gyerekeknek az érzelmek absztrakt fogalmát, és azért is, mert lehetővé teszi, hogy csoportokban egyszerű módon dolgozzanak ezekkel az érzelmekkel. Ezért használják általános iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és otthon a gyermekekkel. A színek segítségével a gyermekek könnyen megértik, hogy a szereplő mit érez, és képesek a helyébe képzelni magukat, azonosulni vele, és így megoldani az esetleges belső konfliktusokat.

 

A történet segíti párbeszédet a gyermekekkel. Arra ösztönzi őket, hogy kérdéseket tegyenek fel maguknak, figyeljenek oda magukra, értsék meg, mi történik velük, mit éreznek, melyik színnel azonosítják magukat, azzal együtt, hogy a társaik miként tudnak segíteni nekik bizonyos helyzetekben, például amikor mérgesek. Ez elvezet az érzelmi tudatosság kezdetéig, egy olyan folyamathoz, amelyen nap, mint nap dolgozhatnak.

 

Hiszünk abban, hogy ennek a legjobb módja a játékon keresztül vezet, egy vicces, és magával ragadó karakterrel.

(Részletek az “Útmutató a színszörnyhöz” című pedagógiai anyagból, szerzők: © Marta del Camino Gaspar and Rosa Taberner Martínez, 2017  ©  Editorial Flamboyant)

Kidolgozott útmutatóval és segédanyagokkal várjuk óvoda- és iskolai pedagógusok, gyermekpszichológusok, szakemberek  jelentkezését, akik szívesen tartanának foglalkozásokat a könyv alapján!

ANNA LLENAS.jpg

Ismerd meg a könyv alkotóját, Anna Llenast!

A_szinszorny_fekvo.png

Miért fontosak az érzelmek?

figura-monstruo-amor.jpg

Gyűjtsd össze őket!

Ha szeretnéd, hogy érzéseidről más is tudjon - mondd el őket. Ha valamiért épp nem megy, használd hozzá a figurákat, hogy megmutasd, milyen hangulatban vagy - ilyen egyszerű :)

A színszörny könyv főhőse össze van zavarodva
“Sosem gondoltam volna, hogy egy gyerekkönyv fog segíteni a saját érzéseimmel való munkában. Köszi, Színszörny!"

Dodó, nagynéni

Üdv a klubban!

Érdemes feliratkozni a hírlevelünkre, hiszen programokról, akciókról, kuponokról

itt adunk először hírt! (ritkán küldünk, de akkor érdekeseket, becsszó)

Köszönjük, hogy velünk tart!

A könyv megjelenéséért hálásak vagyunk

cervantes.jpg
anna-llenas-ilustradora-disenadora-grafica_square.png
flamboyant_square.png
alfoldi_nyomda_edited_edited.jpg
idcs_logo-1.jpg
bottom of page