top of page

’Olyan könyveket adunk ki, amelyek utat nyitnak lelkünk labirintusában.’

Labikids gyermekkönyv
A szinszorny A színszörny Anna Llenas könyv az érzelmekről gyerekeknek

Talán nem is gondolunk bele, milyen nagy hatással lehetnek a könyvek a gyermekekre. Pedig rengeteg olyan helyzet van, amikor szülőként nem tudunk egy adott problémát megoldani, viszont akadhat egy történet, amely  észrevétlenül segít a gyermeknek, hogy feldolgozza a számára érthetetlen, vagy nehéz élethelyzeteket.

Mi a Labirintus kiadóban hiszünk abban, hogy az olvasás egészen kicsi kortól segíti az érzelmileg fejlettebb világlátást, a kreatívabb és empatikusabb viszonyulást önmagunkhoz és egymáshoz. Azt is valljuk, hogy a gyermekek lélektani és alkotásra való nyitottságát nem lehet elég korán megalapozni és ehhez, a szülőkkel mélyen egyetértve valljuk, az is meghatározó, milyen könyvet adunk a lurkók kezébe, milyen történetet, milyen grafikát nézünk együtt a mesélés közben.

Éppen ezért úgy gondoltuk, kiváló szerzők alkotásai közül kiválasztjuk azokat, amelyekben a pszichológiai fejlesztés, a művészi kivitelezés és az irodalmilag is igényes tartalom egymásba fonódva jelenik meg. Ezeknek külön könyvsorozatot szentelünk, LabiKIDS néven. Csupa olyan cím, amelyet nagyobb fejjel is boldogan olvasunk és amelyek segítenek utódainknak megtalálni az utat lelkünk labirintusában: egy nyitott, szabad, önálló, kreatív és lélektanilag kiegyensúlyozott felnőttkor felé.

A sorozat első darabja a katalán sztárszerző, Anna Llenas magával ragadó könyve: A színszörny egy igazi nemzetközi bestseller. A könyv, amely csak hazájában 27 kiadást ért meg és amelyet már 30 nyelvre fordítottak le, most nagy örömünkre, Kutasy Mercédesz fordításában végre magyarul is megjelenik, hogy a magyar gyermekek és felnőttek szívét is meghódítsa. 

bottom of page