top of page
Anna Llenas művészetterapeuta illusztrátor A színszörny szerzője

Anna Llenas

művészetterapeuta, illusztrátor

A színszörny című könyv alkotója, Anna Llenas népszerű spanyol illusztrátor és grafikus. A Barcelonai Képzőművészeti Egyetemen szerzett diplomát 2000-ben, majd tizenöt évvel később a barcelonai Pompeu Fabra Egyetemen a művészetterapeuta mesterképzést is elvégezte. Hosszú éveken át művészeti igazgatóként és grafikai tervezőként dolgozott különböző reklámcégeknél, ám egy szép napon úgy döntött, a saját lábára áll.

Felépítette saját grafikai és művészetterápiás világát és mára számos kiadóval dolgozik együtt: meséket ír, amelyekhez illusztrációkat készít.

Gyermekkönyveiben az érzelmek különösen fontos hangsúlyt kapnak, azok köré épülnek a rövid történetek, melyeket élénk színvilágú, kedvesen humoros, többféle technikával készült illusztrációk tesznek teljessé.

A magyarul most először megjelenő A színszörny, az első album, amelyet szerzőként és illusztrátorként is jegyez, 2012 óta óriási sikert futott be Spanyolországban és világszerte egyaránt. Ezt, az első kötetet, amelyet számos folytatás is követett, eddig több, mint 5 millió példányban adták el, mesejáték, zenekari mű és művészetterápiás program is született belőle.

  • Facebook
bottom of page