top of page

​Gerevich József, a kötet szerzője
több évtizedes lélektani tapasztalatával jól ismeri a nők különleges világát.

Nem meglepő, hogy szerinte a művészet története három fogalom köré leírható :

nőkről, nőkért és nőknek.

20220304_205600.png
Szemfényvesztő művészet könyv. erevich József pszichiáter, író alap könyve híres alkotókról és az alkotás lélektani titkairól.

Gerevich József 
Szemfényvesztő művészet

Alkotáslélektani kötet, tele inspiráló nőkkel

Márciusban kicsit mindenki jobban odafigyel a köztünk élő nőkre – mi virág helyett egy könyvet ajánlunk ahhoz, hogy egész évben Nőnapon érezhessék magukat.

Négy évtized művészetpszichológiai tapasztalatait gyűjti össze ez a kézikönyv, amelynek hasábjain az olvasó belülről láthatja, mi zajlik a műtermekben, az íróasztalon, a zeneszobában vagy egy film forgatásán, mi játszódhat le az alkotóban és közvetlen környezetében.

Alkotók élettörténete és művei találkoznak a pszichiáter, Gerevich József színes körhintáján: eltűnnek, majd új szempontok szerint ismerősként újra és újra felbukkannak.

Miközben művészek és műveik harsány kavalkádja vonul fel, művészt és műélvezőt egyre közelebb hozza egymáshoz a művészet lélektani megfejtése. Lélegzetelállító történeteket olvashatunk, amelyek az egyes alkotások keletkezésének hétköznapian ismerős, máskor meglepően extrém körülményeire világítanak rá. 

210x260mm, 400 oldal, keménytábla védőborítóval

ISBN 978-615-01-3210-5

Document with Pen
Tisza Kata

Tisza Kata,
író, pszichológus, öregedéskutató

"Kedves Olvasóim! Szeretném megosztani veletek, mennyire lelkesedem az alábbi könyvért. Gerevich József pszichiáter, író nagyívű, csodálatos munkája, hatalmas tudásanyag és művészetpszichológiai reflexiók, alkotások és háttértörténetek, s egy rendkívüli komplexitású és érzékenységű perspektíva tárul fel művészekről, művekről, a mögöttük rejlő emberről, s az embert mozgató láthatatlan erőkről, indulatokról, feszültségekről, amik alkotásaikban keresnek feloldozást, nyugvópontot, lehorgonyzást."

Lovász Hajnalka

Lovász Hajnalka,
meseíró

"A mesék és meseszerzők épp oly méltó helyet kapnak könyvében, mint a művészetek bármely területén alkotó művészek és alkotásaik. [...]

Szeretettel ajánlom Dr. Gerevich József Szemfényvesztő művészet című könyvét mindazoknak, akik a művészeteket érteni szeretnék."

Bridget Wagner

Bridget Wagner,
író

"Elképesztően gazdag és izgalmas ismeretanyag, annyi érdekes információ, hogy csak győzze az ember befogadni… Mindez a legmagasabb esztétikai minőségben. Kézben fogni is csoda."

roth_renata_arckep.jpg

Rőth Renáta,
belsőépítész, lakberendezó

"Drága Doktor Úr! Hétvégén megkaptam ajándékba a Szemfényvesztő művészetet. Most olvasom. Egyszerűen lenyűgöző, hihetetlenül izgalmas mű, hatalmas munka. Szívből gratulálok! Tisztelettel és szeretettel gondolok önre."

szemfenyveszto_fekvo.jpg

Bódis Mária,
színháztörténész, író

"Tisztelt Gerevich doktor!

Végre elolvashattam a Szemfényvesztőket, nagyon vártam a könyvet, és lám, igazam lett: azt kaptam tőle, amit reméltem! Megnyugtatott, hogy 82 éves koromra fogadjam el végre, hogy nem lettem író, pedig eszmélésemtől fogva végigírtam az életemet..."

Üdv a klubban!

Érdemes feliratkozni a hírlevelünkre, hiszen programokról, akciókról, kuponokról

itt adunk először hírt! (ritkán küldünk, de akkor érdekeseket, becsszó)

Köszönjük, hogy velünk tart!

bottom of page