top of page

’Olyan könyveket adunk ki, amelyek utat nyitnak lelkünk labirintusában.’

Labirintus Kiadó Gellérthegy utca 8.
Ocsovai_Dora.jpg

A Labirintus kiadó 2021 őszén indult útjára, azzal a szándékkal, hogy a népszerű szerző, Gerevich József pszichiáter Szemfényvesztő művészet című kötete az azt megillető kivitelben és feltételekkel jelenhessen meg. Bármennyire is egyszerűnek és spontánnak tűnik ez az összefoglalás, valójában mégsem az: a hazai művészetpszichológia eddigi legteljesebb összefoglaló kiadványának életre keltése szerencsés módon találkozott egy könyvkiadó évek óta érlelődő tervével.

A kiadót Ocsovai Dóra kreatív szerkesztő, irodalomtörténész alapította, a könyvkészítés szolgálatába  állítva különféle tervezői és kutatói területen szerzett tapasztalatait.

A Labirintus kiadó tehát ötvözi mindezt azzal a kulturális területen formálódó igénnyel, ami jelezte: szükség van idehaza egy olyan kiadóra is, amely művészeti és szépirodalmi témák mellett főként egy speciális szegmenssel, az alkotás lélektanával foglalkozik.

Mivel hisszük, hogy a gyermekek lélektani és alkotásra való nyitottságát nem lehet elég korán megalapozni, a kiadó profilja 2023 őszén egy gyermekeknek szóló sorozattal is bővül, LabiKIDS néven.  Olyan könyveket válogatunk, amelyekben a pszichológiai fejlesztés, a művészi kivitelezés és az irodalmilag igényes tartalom egymásba fonódva jelenik meg. Mélyen egyetértünk Karinthyval, aki úgy fogalmaz:  "Nem hiszek az olyan gyermekirodalomban, amit magam ne olvasnék gyönyörűséggel." A sorozat első kötete 2023. októberében jelent meg, Anna Llenas spanyol művészetterapeuta és illusztrátor nemzetközi bestsellere az érzelmek fontosságáról és felismeréséről egy imádnivaló kis szupersztárral a főszerepben: A színszörny.

Művészet, pszichológia, szépirodalom és ezek összefonódása jellemzi tehát kiadványainkat. Utunk következő fontos állomása pedig terveink szerint saját alkotáslélektani minisorozatunk lesz. 

Apró nyitott műhelyünk személyes átvételi pontként is működik a megrendelésekhez és könyves eseményeket is tartunk, amelyekről legegyszerűbben hírlevelünkből értesülhet.

Üdv a klubban!

Érdemes feliratkozni a hírlevelünkre, hiszen programokról, akciókról, kuponokról

itt adunk először hírt! (ritkán küldünk, de akkor érdekeseket, becsszó)

Köszönjük, hogy velünk tart!

bottom of page