top of page

A színszörny pszicho-szakmai szemmel

Az érzelmi intelligencia gyermekkori fejlesztését messzemenően szem előtt tartó két szakértőt, Dr. Moretti Magdolna pszichiáter, kiképző családpszichoterapeutát és Krajnyákné Csorba Fanni pszichológus, rajzelemzési szakértőt kérdeztük  Anna Llenas A színszörny című könyvéről.


A kötet szakmai tapasztalatairól szóló első összeállításunkban az ő reflexióikból idézünk:


Anna Llenas : A színszörny


"Képzeljünk el egy gyermeket, aki éppen érzéseinek kavalkádját éli meg. Számunkra olyan természetesen hat az a felismerés, hogy látjuk, hogy most dühös vagy éppen fél, esetleg boldog. Nem értjük, hogy ő ettől miért is van zavarban? Miért hatja ez meg ennyire? 

 

 A színszörny képes megmutatni az alapérzéseket, maximálisan jó vizualizációval, amely könnyebbé teszi a megismerési folyamatot. A belső nyugtalanságot csökkenti, ha megértem, hogy az, ami bennem történik normális és rendben van. Később majd meg tudom nevezni, ezáltal képes leszek majd ezt ki is mondani és a környezetem számára jelezni. Könnyebben ismerem fel a határaimat és válok empatikusabbá mások érzéseinek a felismerése és megértése révén. 

 

Krajnyákné Csorba Fanni
 A színek komplexitása, a színszörny kesze-kuszasága az érzelmi működéssel maximális összhangba kerül. A rajzok, amelyek illusztrációként készültek a könyvbe, gyakran juttatták eszembe egy-egy kliensem érzelmi rajzát. 

 

 Bátran ajánlom szakemberként és szülőként is mindenkinek a könyvet, amely szuper beszélgetések vagy alkotások kiindulópontja lehet."Krajnyákné Csorba Fanni

pszichológus, rajzelemzési szakértő


 

"Néha nagyon nehéz megfogalmazni még nekünk felnőtteknek is, mi játszódik le belül – keveredik, hogy a harag alatt lapulhat a félelem, olykor nehéz megtalálni a testünkben a nyugalmat, vagy teret adni az örömnek.


Anna Llenas különleges könyvet írt, amely gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt segít eligazodni az érzelmek zűrzavarában.

Dr. Moretti Magdolna
A színszörny művészi képekkel, költői mondatokkal hozza közel az olvasóhoz az érzelmek színes palettáját

– az egyes érzelmeket képviselő bájos, színes figurák pedig remekül használhatók történetmeséléshez, bensőséges beszélgetéshez, vagy akár szerepjátékokhoz. Egy-egy bábu képviselheti egy-egy részünket, könnyíthet a nehéz témák megosztásában.


Jó szívvel ajánlom minden szülőnek."Dr. Moretti Magdolna

pszichiáter, pszichoterapeuta,

kiképző családpszichoterapeuta, EMDR practitioner, kognitív- viselkedésterapeuta


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentarios


bottom of page